Lala

Zorgpartners Midden-Holland: "Betere afspraken en hogere kwaliteit onderhoud"

Zorgpartners Midden-Holland is de grote aanbieder van diensten op het gebied van zorg, welzijn en wonen in de regio Midden-Holland. Vanuit zeventien locaties kunnen bewoners en cliënten uit de wijk à la carte diensten afnemen. Zorgpartners Midden-Holland zet al een aantal jaren de liftexpertise van Eurlicon in.

Gezien de cliënten/bewoners van Zorgpartners Midden-Holland is het functioneren van de liften essentieel voor de bedrijfsvoering. In het verleden waren er naar mening van Zorgpartners Midden-Holland te veel storingen en klachten over het onderhoud van de liften. Er was geen inzicht in de werkzaamheden van de liftonderhoudsbedrijven en er waren per locatie afwijkende afspraken over het onderhoud.

Bestek en beheer
De hiervoor geschetste situatie was ongewenst. Daarom is besloten een op maat geschreven onderhoudsbestek voor de liften te gaan hanteren, en het dagelijks beheer van de liften uit te gaan voeren met de hulp van lifttechnisch specialisten. Er is hierbij om verschillende redenen voor Eurlicon gekozen. Ten eerste is er het vertrouwen in het kennisniveau van de adviseurs van Eurlicon die steeds up-to-date wordt gehouden. Ten tweede staat Eurlicon onafhankelijk ten opzichte van alle liftbedrijven.

Gezamenlijke prestatie
In de praktijk blijkt dat het door Zorgpartners Midden-Holland en Eurlicon samen geschreven bestek prima aan de verwachtingen voldoet. Voor hetzelfde bedrag aan liftonderhoud - of zelfs minder dan vroeger - zijn nu betere afspraken gemaakt, is de kwaliteit hoger, en is er assistentie bij het beheer door Eurlicon. De ervaring is dat door het inschakelen van Eurlicon een stuk kennis en daadkracht in huis is gehaald. Tevens is er inzicht ontstaan over wat er allemaal rond de liften speelt. Dit resulteert in betere begrotingen en meer grip op de investeringen.

Zorgpartners Midden-Holland heeft verstand van zorg voor mensen, Eurlicon heeft verstand van zorg voor liften. Het blijkt een goede combinatie!