Lala

Mayfield: "Geen generalisten maar specialisten voor technisch beheer"

In Nederland beheert Mayfield Asset and Property Management (MAPM) ruim 500.000 vierkante meter kantoorruimte verdeeld over meer dan 70 locaties. Voor het propertymanagement werkt MAPM samen met professionele dienstverleners die hun strepen ruimschoots hebben verdiend.

Technical asset manager Noud Ackermans: "Wat het beheer van lift- en gevelonderhoudsinstallaties is Eurlicon een betrouwbare adviespartner gebleken. Samen met hen zijn we belangrijke uitdagingen aangegaan."

Ackermans werkt sinds 2010 bij MAPM: "Als technical asset manager houd ik mij bezig met het insourcen van het propertymanagement. Het monitoren van alle raamcontracten behoort daarbij tot mijn hoofdtaken. Ook ondersteun ik mijn technische collega's die verantwoordelijk zijn voor het operationele reilen en zeilen binnen onze portefeuille."

Liftspecifieke kennis

MAPM betrok Eurlicon in een vroeg stadium bij het opzetten van het onderhoud voor alle liften en gevelonderhoudsinstallaties. "Filosofie van MAPM is om het technisch beheer te laten uitvoeren door specialisten in plaats van generalisten," weet Ackermans. "De meeste property managers hebben weliswaar een bouwkundige en soms werktuigbouwkundige achtergrond, maar liftspecifieke kennis ontbreekt vaak. Eurlicon brengt deze kennis in, waardoor wij in staat zijn dicht bij onze kerntaken te blijven."

Lagere werklast

Ackermans vervolgt: "Naast expertise zorgt Eurlicon ook voor een werklastvermindering, zowel in operationele als in administratieve processen. Daarin heeft Eurlicon zijn meerwaarde absoluut bewezen. De hoeveelheid werk blijft voor ons beheersbaar en de kwaliteit van de dienstverlening is uitstekend."

Hands-on richting grote liftpartijen

Op de vraag of hij Eurlicon zou aanbevelen bij andere liftbeheerders en -eigenaren, antwoordt Ackermans met een stellige ja: "Eurlicon werkt volgens het hands-on principe. Dat is in mijn optiek precies hetgeen eigenaren nodig hebben bij het aansturen van de veelal grote liftpartijen."