Kritische blik op liftonderhoud nodig

"Hoe is het met het onderhoud van mijn liftenpark gesteld?" Met de introductie van de nieuwe onderhoudscheck heeft adviesbureau Eurlicon daar voortaan een gedegen en onafhankelijk antwoord op.

"Onze consultants hebben gemerkt dat klanten vaak geen inzicht hebben in de daadwerkelijke staat van onderhoud van hun liften", weet Imro Garcia, manager bij Eurlicon. "Vanuit de wettelijke zorgplicht die steeds zwaarder op de schouders van gebouweigenaren en -beheerders rust, constateren we een groeiende behoefte ontstaan aan een onafhankelijke blik die kan bevestigen dat alles goed geregeld is."

Vertrouwen of controleren?
Met de nieuwe onderhoudscheck sluit het adviesbureau nauw op aan op de controlewens uit de markt. Garcia: "Kijk, het is goed om vanuit vertrouwen samen te werken met liftonderhoudspartijen, maar controleren kan nooit kwaad."

"Laatst hebben we voor een zorginstelling het liftonderhoud onder de loep genomen. Simpelweg omdat ze er op dat moment geen goed gevoel bij hadden. Onze rapportage heeft een aantal tekortkomingen aan het licht gebracht. Voor de klant een signaal dat de TD de touwtjes steviger in handen moet houden, voor de liftonderhoudspartij een impuls om extra scherp te blijven", aldus Garcia.

Meer weten over de onderhoudscheck? Bel 020 - 494 27 40 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..