Meerjarenplan: grip op onderhoud bespaart

Iedere lift zijn eigen onderhoud en vervangingstermijn... In de dagelijkse praktijk van grote organisaties als zorginstellingen en ziekenhuizen komt adviesbureau Eurlicon het vaak tegen.

Eurlicon stelt: "Zouden zij het onderhoud en de investeringen in hun liftenpark over het geheel monitoren en beheren vanuit een meerjarenplan, dan levert dat al snel kostenreducties op. Tegelijkertijd zorgt zo'n plan voor meer rust: men heeft veel minder te maken met onnodige stilstand en onverwachte kosten."

Voorafgaand aan een meerjarenplan onderzoeken de adviseurs van Eurlicon precies welke lift wanneer onderhoud nodig heeft, en welke lift wanneer aan vervanging toe is.Op basis van alle verzamelde gegevens stelt Eurlicon een onderhouds- en vervangingsadvies voor meerdere jaren op. Dit advies is niet enkel een optelsom van alle onderhouds- en vervangingsdata; vanuit onze liftexpertise wordt juist gekeken hoe bepaalde momenten samen kunnen vallen, waardoor een efficiencyslag kan worden gemaakt.

Synchroon liftenpark

Wordt bijvoorbeeld geconstateerd dat 10 van de 12 liften in 2019 nieuwe kabels nodig hebben, en dat de overige twee daar pas in 2021 aan toe zijn, dan kan het de moeite lonen om ervoor te kiezen om ze alle 12 in 2019 aan te pakken. Vanaf dat moment kan het onderhoud namelijk synchroon verlopen, wat een kostenbesparing oplevert.

Ook in vervanging denkt Eurlicon graag mee. Stel, één van de liften moet nu worden vervangen, terwijl de overige drie pas het jaar erna aan de beurt zijn, dan stelt Eurlicon vaak voor om die ene lift beperkter in te zetten. Zo kan de vervanging nog een jaar worden uitgesteld en kan slimmer worden ingekocht

Meer weten over de voordelen van een meerjarenplan? Bel 020 - 494 27 40 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..