"Vijftig mille bespaard op liftmodernisering, mede dankzij Eurlicon"

Voor Verenigingen van Eigenaren kan het bijzonder lonend zijn om bestaande liftonderhoudscontracten tegen het licht te houden. Dat bewijst ook het relaas van VvE Meijenburg den Adelaar in Middelburg. "De prijzen voor liftmodernisering en het bijbehorende nieuwe onderhoudscontract, die ons vorige liftonderhoudsbedrijf neerlegde, waren exorbitant. Voor ons de reden om Eurlicon om advies te vragen," aldus bestuurder Mar Aalders.

Het hele moderniseringstraject begon met een onaangename verrassing voor de VvE. "We hadden een dermate duur onderhoudscontract - € 12.500 per jaar voor twee liften - dat we ervan uitgingen dat er een buffer was opgebouwd voor modernisering, maar dat bleek niet zo te zijn. Een koude douche," herinnert Aalders zich. De onderhandelingen met de oude, vertrouwde liftonderhoudsfirma leverden niets op. "Het vertrouwen daalde per gesprek."

Objectieve liftadviezen

Geïnspireerd door de objectieve adviezen van Eurlicon, ging de VvE shoppen op de onderhoudsmarkt. De resultaten waren opmerkelijk: "De prijzen tussen onze vaste leverancier en vier van zijn concurrenten verschilden enorm. Daarbij konden we geen kwaliteitsverschillen ontdekken," merkt Aalders op. "Toen we erachter kwamen dat onze bestaande onderhoudsfirma ons ook nog eens onnodige veranderingen had voorgesteld, was voor ons de boot helemaal aan."

Nieuwe partner voor liftonderhoud

Inmiddels werkt de VvE samen met een nieuwe partij. "Ons huidige onderhoudscontract pakt jaarlijks zo'n € 10.000,00 goedkoper uit. Bovendien voert onze nieuwe liftonderhoudspartner de modernisering uit. Vergeleken met de eerste offerte van onze oude leverancier zijn we nu € 50.000,00 goedkoper uit!" zegt Aalders opgetogen. "Als VvE zijn we Eurlicon zeer erkentelijk voor hun enorme support. Hun professionele en onafhankelijke adviezen stelden ons in staat een kwalitatief hoogwaardige liftmodernisering te realiseren tegen een scherpe prijs."